De doelgroep

Home > De school > De doelgroep

 Nieuwkomers

Onze doelgroep zijn nieuwkomers in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, die in Nederland onderwijs willen volgen.  Onze doelgroep spreekt onvoldoende of nog geen Nederlands.

IOK de Globe ontvangt kinderen uit de hele wereld, die de Nederlandse taal nog niet beheersen. Dit betekent dat elk kind zijn eigen achtergrond, cultuur en geloofsovertuiging met zich meebrengt uit het land van herkomst. Het is fijn om van elkaar te leren en samen te leven in Nederland. Voor veel kinderen is de Nederlandse cultuur een eerste kennismaking met een cultuur die zij nog niet kennen.

Het hele jaar door kunnen leerlingen in een groep instromen. Dat betekent dat de groep bestaat uit kinderen die zich bevinden in verschillende NT2 stadia. Beginnend of gevorderd.

lezen
i

In onze methode maken we voornamelijk gebruik van echte foto’s om woorden aan te leren. Ga over de rondjes om te zien welke woorden wij aanbieden.

Wie zijn nieuwkomers?

Nieuwkomers zijn kinderen die nieuw in Nederland zijn en hier nog geen jaar zijn. Deze kinderen beheersen de Nederlandse taal nog onvoldoende om aan het onderwijs op een reguliere basisschool deel te nemen.

Het kunnen kinderen zijn van asielzoekers, kinderen van arbeidsmigranten of kinderen die naar Nederland komen vanwege gezinshereniging.

Op IOK de Globe bieden wij onderwijs aan nieuwkomers in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

kleuren

De kleutergroep

Er zijn groepen voor kleuters van 4 jaar en groepen voor kleuters van 5 of 6 jaar. Een groep bestaat maximaal uit 12 leerlingen.

Soms komt het voor dat een leerling van 6 jaar die nog geen onderwijs in het land van herkomst heeft gehad, in een kleutergroep geplaatst wordt, omdat dit beter aansluit bij de ontwikkeling van het kind

 

Midden en bovenbouw

Kinderen van 6 tot 12 jaar, worden naar leeftijd in een groep geplaatst. Een groep bestaat maximaal uit 15 kinderen. Er zijn drie leeftijdsgroepen; 6 tot 8 jaar, 8 tot 10 jaar en 10 tot 12 jarigen. Deze groepen hebben één of twee vaste leerkrachten.

het boek

Contact

De beste manier om ons te leren kennen is om te komen kijken. Iedereen is van harte welkom.

IOK de Globe

Dr. Benthemstraat 54
7514 CM
Enschede

Station Enschede

7511 JD Enschede

  • IOK de Globe
    Dr. Benthemstraat 54
    7514 CM Enschede
    Plan route
  • 053-4342355
  • iok-deglobe-dir@skoe.nl
de school
het schoolplein
de zandbak
i

In onze methode maken we voornamenlijk gebruik van echte foto’s om woorden aan te leren. Op deze homepage vind je de woorden uit de eerste lesweek!