Informatie voor de basisschool

Home > De school > Informatie voor de basisschool

Praktische tips voor de basisschool

U heeft een leerling van IOK de Globe bij u in de klas of op school gekregen, hoe kunt u deze leerlingen het beste begeleiden?

Hieronder vindt u praktische tips en kunt u onze 'Informatiegids voor de basisschool' downloaden.

Algemene tips voor in de klas

 • Een medeleerling kan als maatje aangesteld worden om bijvoorbeeld de school te verkennen of om te helpen als de leerkracht niet beschikbaar is. Ook kan hij/zij de leerlingen bekendmaken met school/klassenregels
 • Stimuleer de leerling om te vragen wat hij/zij niet begrijpt. Ook kunnen moeilijke woorden of andere onduidelijkheden opgeschreven worden in een schriftje, zodat de leerkracht deze op een geschikt moment kan uitleggen.
 • Het is aan te bevelen om een woordenboek/ipad binnen handbereik te hebben gedurende de les. Zo kan de leerling zelfstandig betekenissen van woorden op zoeken. Er bestaat ook een Nt2 woordenboek (ISBN nr. 9789460773624)
 • De leerlingen van onze school zijn gewend om te werken met een weektaak waarmee de kinderen zelfstandig werken met Nt2 methodes voor de vakken; technisch lezen,  woordenschat, begrijpend lezen en spelling. Op de basisschool kunnen de kinderen met de materialen waarmee ze bij ons gewerkt hebben, verder werken. De leerling kan zelfstandig verder werken en het kan de leerkracht even ontlasten.  Materialen hiervoor kunnen door IOK de Globe meegegeven worden.
 • Veel leerlingen van IOK de Globe volgen logopedie. Ook voor woordenschatontwikkeling kan de logopediste ingeschakeld worden.
 • U kunt via de link:  https://www.poraad.nl/files/themas/school_kind_omgeving/ruimte_voor_nieuwe_talenten.pdf het boekje ‘Ruimte voor nieuwe talenten’ downloaden. Hierin staat veel achtergrondinformatie en tips voor de basisschool die een nieuwkomers kind op school krijgen.

Druk op de button hiernaast om de 'Informatiegids voor de basisschool' te downloaden.

 

Contact

De beste manier om ons te leren kennen is om te komen kijken. Iedereen is van harte welkom.

IOK de Globe

Dr. Benthemstraat 54
7514 CM
Enschede

Station Enschede

7511 JD Enschede

 • IOK de Globe
  Dr. Benthemstraat 54
  7514 CM Enschede
  Plan route
 • 053-4342355
 • iok-deglobe-dir@skoe.nl
de school
het schoolplein
de zandbak
i

In onze methode maken we voornamelijk gebruik van echte foto’s om woorden aan te leren. Ga over de rondjes om te zien welke woorden wij aanbieden.