Wie zijn wij

Home > De school > Wie zijn wij?

Taalschool  voor nieuwkomers

IOK de Globe is een taalschool in Enschede voor nieuwkomers in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, die in Nederland onderwijs willen volgen.  Onze kinderen spreken onvoldoende of nog geen Nederlands.

Over ons

IOK de Globe is een centrale opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar die de Nederlandse taal moeten leren of de Nederlandse taal al een klein beetje beheersen.

Als team doen wij er alles aan om het beste in de leerlingen naar boven te halen. In de eerste plaats willen we graag dat leerlingen zich goed voelen. Alleen dan kan een kind zich goed ontwikkelen. Naast de Nederlandse taal, volgen de leerlingen ook andere schoolvakken zoals; rekenen, lezen, schrijven enz. De leerlingen werken bij ons op hun eigen niveau en krijgen een persoonlijk programma, zodat ze zo goed mogelijk kunnen meedoen op de vervolgschool. Natuurlijk bieden wij ook activiteiten zoals gym, muziek en culturele activiteiten aan.

Als kinderen ongeveer een jaar bij ons op school onderwijs hebben gevolgd, dan kunnen ze meedoen in een groep op een passende vervolgschool.

de leerlingen
i

In onze methode maken we voornamelijk gebruik van echte foto’s om woorden aan te leren. Op deze homepage vind je de woorden uit de eerste lesweek!

Wie zijn nieuwkomers?

Nieuwkomers zijn kinderen die nieuw in Nederland zijn. Ze zijn hier korter dan één jaar. Deze kinderen beheersen de Nederlandse taal nog onvoldoende om aan het onderwijs op een reguliere basisschool deel te nemen.

Het kunnen kinderen zijn van asielzoekers, kinderen van arbeidsmigranten of kinderen die naar Nederland komen vanwege gezinshereniging.

Op IOK de Globe bieden wij onderwijs aan nieuwkomers in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

 

Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met:

 • De grote diversiteit en culturele achtergronden van de leerlingen.
 • De verschillen in de cognitieve ontwikkeling van de leerlingen.
 • De voortdurende wisselende instroom van de leerlingen.

Om kwaliteit te kunnen bieden en te blijven waarborgen volgen wij de veranderingen en vernieuwingen die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van ons NT2 onderwijs.

Een goede relatie tussen school, ouders en externen is essentieel voor het stimuleren en volgen van de ontwikkeling van onze leerlingen.

 

 

Contact

De beste manier om ons te leren kennen is om te komen kijken. Iedereen is van harte welkom.

IOK de Globe

Dr. Benthemstraat 54
7514 CM
Enschede

Station Enschede

7511 JD Enschede

 • IOK de Globe
  Dr. Benthemstraat 54
  7514 CM Enschede
  Plan route
 • 053-4342355
 • iok-deglobe-dir@skoe.nl
de school
het schoolplein
de zandbak
i

In onze methode maken we voornamelijk gebruik van echte foto’s om woorden aan te leren. Op deze homepage vind je de woorden uit de eerste lesweek!