Woordenschatonderwijs

Home > De school > Woordenschatonderwijs

Woordenschatonderwijs op IOK de Globe

Bij ons op school staat woordenschatonderwijs centraal. Wij werken thematisch. Binnen de aangeboden thema's worden woorden aangeboden.

Woordenschatonderwijs

Kinderen die in Nederland wonen, moeten zo snel mogelijk de meest gebruikte Nederlandse woorden verwerven, zodat ze de nieuwe taal kunnen begrijpen en spreken.

Bij woordenschatonderwijs leren kinderen Nederlandse woorden en zinnen begrijpen en toepassen. Zo kun je in het Nederlands iets zeggen, iets uitleggen, iets bereiken en iets nieuws leren.

Wij bieden thematisch onderwijs, waarbij kinderen verschillende uitdagende opdrachten samen met andere kinderen doen op hun eigen niveau. Door samen te werken moeten kinderen met elkaar Nederlands spreken. De taal is dan de verbindende factor. Zo maken we in de school een echte supermarkt waarin kinderen spelenderwijs kunnen oefenen en uitspelen hoe je in het Nederlands boodschappen moet doen. Naast de dagelijkse taal, die gericht is op de omgang met anderen, leren we de kinderen ook schooltaalwoorden die nodig zijn om goed het onderwijs te volgen.

de vliegenmepper
de woordkaartjes
i

In onze methode maken we voornamelijk gebruik van echte foto’s om woorden aan te leren. Ga over de rondjes om te zien welke woorden wij aanbieden.

‘Taalrijk is kansrijk’

Ons doel is ons motto. Bij woordenschatonderwijs leren kinderen Nederlandse woorden en zinnen begrijpen en toepassen. Zo kunnen ze in het Nederlands iets zeggen, uitleggen, bereiken en iets nieuws leren.
de zin

De methode "Zien is snappen"

Naast Logo 3000 en de inzet van onze eigen woordenschatmethode, maken wij ook gebruik van de methode "Zien is snappen".

In de midden- en bovenbouw leren wij de leerlingen, door het gebruik van kleuren, zinnen te maken. De zinnen beginnen makkelijk bijvoorbeeld met een wie+ doe woord (ik +loop), maar worden naarmate een leerling langer bij ons op school zit steeds verder uitgebreid. 

 

Contact

De beste manier om ons te leren kennen is om te komen kijken. Iedereen is van harte welkom.

IOK de Globe

Dr. Benthemstraat 54
7514 CM
Enschede

Station Enschede

7511 JD Enschede

  • IOK de Globe
    Dr. Benthemstraat 54
    7514 CM Enschede
    Plan route
  • 053-4342355
  • iok-deglobe-dir@skoe.nl
de school
het schoolplein
de zandbak
i

In onze methode maken we voornamelijk gebruik van echte foto’s om woorden aan te leren. Ga over de rondjes om te zien welke woorden wij aanbieden.