Taalles ouders

Home > Ouders > Taalles ouders

Woont u in Enschede en bent u ouder van een leerling op IOK de Globe?

Geef u dan nu op voor de taalles!

 

Wat houdt de taalles in?

Ouders uit Enschede met leerlingen bij ons op school, kunnen een taalles volgen. De taalles wordt elke dinsdag en donderdag gegeven van 8.45 tot 11.15 uur op IOK de Globe. De lessen worden gegeven door een NT2-docent.

De ouders leren dezelfde woorden als de kinderen in de kleutergroepen. Net als bij de kinderen wordt er gewerkt aan de hand van thema's. Hierbij worden de woordwebben en praatplaten van LOGO 3000 gebruikt. We leren deze woorden, zodat je als ouder makkelijker thuis samen met je kind kan oefenen.

Ook besteden we aandacht aan de nieuwsbrief, rapportgesprekken, opvoedthema's, het Nederlandse schoolsysteem en wat er van jou als ouder in Nederland verwacht wordt.

het kopje
de pen

Elke dinsdag en donderdag op IOK de Globe van 8.45 tot 11.15 uur

het bord
i

In onze methode maken we voornamelijk gebruik van echte foto’s om woorden aan te leren. Ga over de rondjes om te zien welke woorden wij aanbieden. 

Naast het leren van woorden werken we veel aan de grammatica van het Nederlands. Dit doen we aan de hand van grammatica uit het boek 'Uitgebreide basisgrammatica NT2- Klare Taal'.

Ook leren we teksten lezen en vragen maken. Daarnaast zijn luisteren en spreken onderdelen die aan bod komen.

 

Opzet taalles

We werken klassikaal, individueel en in groepjes. Soms werken we op verschillende niveaus. Soms werken we juist samen, waardoor we veel met en van elkaar kunnen leren.

We werken serieus en hard, maar we hebben zeker ook veel plezier en lachen met elkaar. Respect voor elkaar, voor ieders achtergrond, geloofsovertuiging en niveau is hierbij de basis.

de moeder
de vader

 

Een keer per week gaan we kijken bij de kleuters in de klas. Hier kunnen we zien en leren hoe de kinderen de woorden leren, hoe er op een speelse manier wordt gewerkt en hoe je dit als ouder ook thuis zou kunnen doen.

Daarnaast geeft dit extra herhaling van de woorden en eenvoudige Nederlandse zinnen.

Contact

De beste manier om ons te leren kennen is om te komen kijken. Iedereen is van harte welkom.

IOK de Globe

Dr. Benthemstraat 54
7514 CM
Enschede

Station Enschede

7511 JD Enschede

  • IOK de Globe
    Dr. Benthemstraat 54
    7514 CM Enschede
    Plan route
  • 053-4342355
  • iok-deglobe-dir@skoe.nl
de school
het schoolplein
de zandbak
i

In onze methode maken we voornamelijk gebruik van echte foto’s om woorden aan te leren. Ga over de rondjes om te zien welke woorden wij aanbieden.